DEGUSTACINĖ PROGRAMA „PONIŠKAS VOLGYMAS“

Šį rytą gaspadinė kėlėsi labai anksti: iškūreno krosnį, sulipdė ir į ją pašovė kopūstainį, atrinko pačias geriausias bulves, baltai padengė stalą, pasirėdė dailiausiais rūbais ir laukia namiškių! Visa gryčia kvepia tai pušies šluotos mostais per žarijas, tai kepiniais, tai garuojančia, pačios surinktų žolelių arbata.


Daugiau

Per barzdą varvėjo, burnoj neturėjau

Kiekvienas žmogus, užsukęs į svečius buvo vaišinamas, kviečiamas prie stalo, per šventes primygtinai raginamas valgyti ir gerti.


Daugiau

„Kepam gandro bandeles“

Viešėdami Lietuvos liaudies buities muziejaus aukštaitiškos Mičiūnų sodybos ekspozicijoje ir stebėdami gandralizdį, kiemą, sodą, atrasime bundančios gamtos požymius. Išsamiau nagrinėsime tradicinį požiūrį į gandrą, jo tarmiškus pavadinimus, įvaizdžius tikėjimuose ir tautosakoje, sąsajas su papročiais.


Daugiau

TAUTINIS PAVELDAS: ŠVENTINIŲ MEDUOLIŲ KEPIMAS IR PUOŠYBA

Meduolių kepimo tradicija gyvuoja nuo viduramžių. Tai bene pirmasis konditerinis gaminys taip plačiai paplitęs ir išpopuliarėjęs visoje Europoje.


Daugiau