Užsiėmimas prasideda, kai krosnis jau yra iškūrenta ir išrauginta duonos tešla duonkubilyje. Užsiėmimo vedėjai padedant, grupės dalyviai su žarstekliu sužeria žarijas ant prieždos, pušine iššluoja krosnį. Ant kopūsto lapo ar ajerų kiekvienas formuoja savo duonos kepalėlį ir su liže juos pašauna į krosnį. Stebime, kaip duonelė kepa, pasišviesdami žvake.
Laukdami, kol duona iškeps, žaidžiame žaidimus ir klausome pasakojimų apie tai, kaip senovėje moterys minkydavo duoną, kokiomis malkomis krosnį kūrendavo, kokios buvo duonos rūšys, kokie buvo lietuvių papročiai, susiję su duona, valgymu.
Užsiėmimo pabaigoje ragaujame šiltą duonos riekelę užtepdami sviestu ir medumi, skanaujame žolelių arbatą.
Užsiėmimas vedamas visus metus įvairioms progoms Mičiūnų sodyboje.
Grupės dydis 20 – 23 asmenys
Užsiėmimo trukmė – 2 val.
Užsiėmimo kaina:
vaikams – 60 eur + 3 eur / vaikui (priemonės ir vaišės pagal scenarijų) + įėjimo bilietai
suaugusiems – 80 eur + 3 eur / suaugusiam (priemonės ir vaišės pagal scenarijų) + įėjimo bilietai
Užsakymai priimami – tel. +370 687 67237, +370 614 45892, +370 699 16713 ne vėliau kaip 5 d. prieš užsiėmimo datą.