Užsiėmimas prasideda, kai krosnis yra iškūrenta ir bulvių tarkių tešla kubile jau paruošta. Užsiėmimo vedėjai padedant, grupės dalyviai su žarstekliu sužeria žarijas ant prieždos, pušine iššluoja krosnį. Ant kopūsto lapo formuojame bulvines bandas ir su liže jas pašauname į krosnį. Stebime, kaip bandos kepa, pasišviesdami žvake.

Laukdami, kol bulvinės bandos  iškeps, klausome pasakojimų apie tai kaip paruošti bulvių tarkius, kaip iškūrenti krosnį, kokie buvo lietuvių papročiai, susiję su valgymu. Klausome dainų, dainuojamų pritariant kanklėms, patys dainuojame,  arba  žaidžiame žaidimus.

Kai bandos iškepa, valgome jas su dzūkišku daryciniu (trintos varškės ir grietinės padažu su česnakais, krapais), užsigeriame gira.

Užsiėmimas visus metus įvairioms progoms Mičiūnų sodyboje.

Grupės dydis  20–23 asmenys. minimalus grupės dydis – 10 žmonių.

Užsiėmimo trukmė – 2 val.

Užsiėmimo kaina:

Vaikams – 9 EUR / vaikui (priemonės ir vaišės pagal scenarijų) + lankytojo bilietas

Suaugusiems – 10 EUR / suaugusiam (priemonės ir vaišės pagal scenarijų) + lankytojo bilietas

Užsakymai priimami – tel. +370 687 67237, +370 699 16713 ne vėliau kaip 5 d. prieš užsiėmimo datą.