Užsiėmimo metu kepsime bulvines bandas ant kopūsto lapo. Užsiėmimas prasideda, kai krosnis jau yra iškūrenta ir bulvinių bandų tešla paruošta.

Grupės dalyviai, pamokyti užsiėmimo vedėjos, žarsteklio bei semtuvėlio pagalba išima žarijas ir „pušine“ iššluoja krosnį. Kiekvienas užsiėmimo dalyvis ant kopūsto lapo formuoja bulvines bandas. Su liže bandas pašauname į krosnį. Visi stebime, kaip jos kepa, pasišviesdami balana.

Kol bulvinės bandos iškeps (apie 1 val.), edukacijos vedėja pasakoja apie lietuviškus tradicinius valgius, kurie gaminami duonkepėje krosnyje. Parodoma, kokie buvo naudojami virtuvės rakandai. Pasakojama apie lietuviškas krosnis: kaip jas reikia iškūrenti, kokios malkos reikalingos ir t.t. Pasakojama, kokie buvo lietuvių papročiai, susiję su valgymu ir maisto gamyba. Žaidžiame žaidimus, ratelius („Puodas dega”, „Verdu bulvienę”)

Kai bandos baigia kepti, darome padažą „darycinį”: molinėje grūstuvėje sugrūdame česnaką, sumaišome su varške, pienu ir druska.

Prieš valgant, užsiėmimo dalyviai nusiplauna rankas. Nuimame nuo bandos kopūsto lapus, suplėšome jas rankomis. Kiekvienas žmogus ima po gabalėlį bandos, dažo į „darycinį” ir valgo.

Užsiėmimas vedamas vaikams, suaugusiems ir mišrioms grupėms, Mičiūnų sodyboje.

Grupės dydis – iki 20 asmenų.

Užsiėmimo trukmė – apie 2 val.

Teirautis nurodytu amatininko telefono numeriu – 8 699 16713.

Užsiėmimo kaina:

  •  vaikų grupei – 69 EUR +  2 EUR / vaikui + įėjimo bilietai (1 asm. – 1 EUR).
  • suaugusių grupei – 87 EUR + 2 EUR /  asm. + įėjimo bilietai (1 asm. – 2 EUR).
  • mišriai grupei – 78 EUR + 2 EUR / asm. + įėjimo bilietai.

 

Video autorius – Olga Lysiak. Paimta iš www.youtube.com

img_4669